Wednesday 28 November 2007


Μια φωτογραφική διαδρομή της μεταπολεμικής Ελλάδας με πρωταγωνιστή το αυτοκίνητο παρουσιάζεται από τις 3 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007 στο «National Theater – Athos Bulcao Gallery» στη Βραζιλία.

Η απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος, οι πρώτες προσπάθειες για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου από τον πόλεμο συγκοινωνιακού δικτύου της χώρας, καθώς και προσωπικότητες και αρχηγοί κρατών που κινούνται με αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας παρουσιάζονται στις 55 φωτογραφίες τις έκθεσης που έχει τίτλο «Αυτοκίνητα 1944-1964».

Οι Βραζιλιάνοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν θέματα τόσο διαφορετικά όπως συλλαλητήρια, νικήτριες καλλιστείων, το Ράλι Ακρόπολις, η επιστροφή του αρχιεπισκόπου Μακαρίου από τις Σεϋχέλλες, η Ford που σκότωσε τον Στέφανο Σαράφη, η περιφορά της εικόνας του «Αξιον Εστί» με μια ανοιχτή Plymouth στους δρόμους της Αθήνας, τα οποία έχουν ως κοινό παρονομαστή τους «τέσσερις τροχούς» ενός οχήματος.

Πρόκειται για μια παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ φωτογραφίας Foto Arte Brasilia.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης, των Ευριπίδη Μάρτογλου, Δημήτρη Τριανταφύλλου, Δημήτρη Φλώρου και Δημήτρη Φωτεινόπουλου, προέρχονται από μέρος του αρχείου του πρακτορείου των «Ηνωμένων Φωτορεπόρτερ», το οποίο ανήκει στον Νίκο Ε. Τόλη.

0 Comments:

Post a Comment